Lichtgevende weg en fietspad

Lichtgevende weg en fietspad
U weet toch niet dat er lichtsignaleringsmaterialen bestaan ​​die honderd jaar functioneel zijn en die geen stroomvoorziening nodig hebben? Ooit gehoord van fosforescerende verf voor de zichtbaarheid van buitenbanen?

Tijdens de nacht, in of buiten de steden, en bij afwezigheid van lantaarnpalen, zou men zich een lichtgevende weg kunnen voorstellen voor voetgangers of fietsers, om hen te begeleiden en hen te helpen obstakels te identificeren. Het fosforescerende fietspad is een manier om ongevallen te verminderen, en ook een manier om grote energiebesparingen te realiseren.

De komende jaren zal de moderne mens alle middelen zoeken om onze energiebronnen te sparen en te behouden. In steden zal het uitschakelen van lichten (lichtvervuiling) in het laatste deel van de nacht ongetwijfeld een van deze maatregelen zijn. Stadsbewoners krijgen dan de kans om een ​​lichtgevend fietspad te nemen en de sterrenhemel te aanschouwen, maar ze zullen ook nieuwe middelen moeten vinden, zuinig, duurzaam en met respect voor het milieu, om in het donker hun weg te vinden.

Onze fotoluminescente producten vormen een perfect alternatief, omdat ze fosforescerende fietspaden kunnen creëren door een volledig natuurlijk proces dat geen onderhoud of stroomtoevoer vereist en waarvan de levensduur meer dan 50 jaar bedraagt.

Bewegwijzering, lichtgevende weg en fosforescerend fietspad

voor het aanleggen van een lichtgevend fietspad, fotoluminescentie en een "groene" oplossing met de volgende voordelen:

efficiëntie in het donker
Duurzaamheid van het fenomeen na vijftig jaar.
Zuinig, resistent en autonoom
Vereist geen stroom of onderhoud
Prestaties zonder verval
Weersbestendig
veroorzaakt geen lichtvervuiling

Het bedrijf ARCO IRIS is gespecialiseerd in fotoluminescente signalering en biedt fosforescerende apparatuur en materialen aan die buitenshuis kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld om fotoluminescente routes of een fosforescerend fietspad aan te leggen.

Fosforescerende verf voor lichtsignalering
PHU2K verf is een gecertificeerd tweecomponenten polyurethaan acrylaat dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en slijtage / vertrapping. Het zorgt voor een zeer lange houdbaarheid. Het is ontwikkeld en gebruikt voor Eurotunnel en is enigszins geschikt voor alle media

Fosforescerende tegels:
het is het sterkst mogelijke fotoluminescerende materiaal voor buiten, zowel vanuit het oogpunt van mechanische sterkte als weersbestendigheid. Het kan geschikt zijn om het verloop van een fosforescerend fietspad te markeren.

Het grind:
Dit zijn verbindingen op basis van pigmenten en glas, geplet in verschillende maten, die kunnen worden verwerkt in het oppervlak van beton en cement om lichtgevende wegen te creëren.

de siliconen lijnen:
Ze kunnen in de weg worden gestoken. Ze zijn flexibel en resistent.

Nagels:
Ze zijn oersterk en duurzaam, klein en zeer zuinig.

Fosforescerende stenen:
Verschillende maten, hun natuurlijke uitstraling is niet te onderscheiden van natuursteen. Toch schijnen ze 's nachts. Ze kunnen worden verwerkt in oppervlaktevloeren.

Aluminium banden
Ze zijn zeer zuinig, gemakkelijk te plakken, flexibel en resistent. Ze kunnen een zeer hoog niveau van fosforescentie leveren.

Platte kiezels
Verkrijgbaar in 3 kleuren, deze platte en grote harde PS-stenen bootsen natuursteen heel goed na en hebben unieke vormen.

Reflecterende en fosforescerende noppen
Beide reflecterend, doordat ze zijn uitgerust met reflectoren, en tegelijkertijd fosforescerend in de massa, zijn ze perfect voor het signaleren van fosforescerende voet- of fietsroutes.

Fosforescerende harsen:
Dit zijn zeer harde epoxy's na mengen en drogen, waarmee een fosforescerende laag kan worden gegoten.

De oplossing om lichtvervuiling tegen te gaan

Lichtgevende pigmenten bieden talloze mogelijkheden om "lichtgevende buitenpaden" te creëren die eenvoudig met licht op te laden zijn. Hierdoor konden veel straatverlichting en openbare verlichting worden uitgeschakeld. De oplossing om lichtvervuiling tegen te gaan.
ARCO IRIS biedt een ontwerp- en fabricageservice op maat:
We kunnen volgens uw tekeningen, met onze verschillende gespecialiseerde partners, de vervaardiging van uw apparatuur realiseren, uit de materialen waarmee we werken: aluminium, roestvrij staal, bepaalde kunststoffen en onze fosforescerende harsen.

Maak een fosforescerende kaart om ONF-wandelpaden te begeleiden

De lichtgevende materialen op basis van strontiumaluminaat zijn bijzonder effectief bij intense duisternis. Dit is precies het geval in natuurgebieden, wandelpaden, natuurparken, bossen. Er werden lichtgevende aluminium platen gebruikt om een ​​fosforescerende kaart te maken voor het begeleiden van ONF-wandelpaden
Arco Iris produceert deze platen bedrukt met de sterrenkaart voor het Franse bosbureau. De lichtkaarten worden gedurende de dag opgeladen met natuurlijk licht en de fosforescentie is de hele nacht waarneembaar.

-----------


Maak een bord met fosforescerend

Fosforescerende tactiele bewegwijzering

Fosforescerende horloges
HARS EN PIGMENTEN