Phosphorescente Papyrus “Collectie Oude Egypte” - 10 fresco’s

Ontdek op deze pagina onze 10 modellen fotoluminescente Papyrus gemaakt in Egypte.
Levering in 24 uur.


25,00€ incl. Btw

Versions

Artisanale phosphorescente fresco’s “collectie Egypte”, serigrafie op echte Papyrus

Papyrus is een natuurlijk materiaal dat gebruikt wordt sinds meer dan 5000 jaar door de Egyptenaren ten tijde van de farao’s.
De fosforescente prints doen beroep op verbazingwekkende eigenschappen van bepaalde zeldzame aarden, dat licht uitstralen in het duister nadat ze het licht tijdens de dag hebben gevangen.


“Wij garanderen dat ons papyrus handgemaakt zijn volgens de oude technieken. Wij gebruiken bladeren van papyrus dat geplant wordt in de velden van de Nijldelta van onze Egyptische partner.
De phosphorescente tekeningen en schilderijen worden gerealiseerd door getalenteerde kunstenaars met behulp van oude technieken.
Het zijn kopies van bestaande tekeningen in voornamelijk de graven en tempels van de Nijlvalei.
De prints worden op artisanale wijze gemaakt in een atelier in Hurghada, in Egypte. Elk exemplaar is een uniek handgemaakt stuk.


Er worden zeefdrukinkten gebruikt voor hun phosphorescente en niet-toxische eigenschappen. De phosphorescente prints kunnen gemakkelijk 8 tot 10 uur schijnen in het donker naargelang de 3 gebruikte natuurlijke luminescente kleuren (zeldzame aarden) : het groen, het turkoois en het blauw.

 

“We denken dat de Egyptenaren de fotoluminescente producten dat ze gebruikten om de muurinscripties te realiseren in hun donkere ruimtes, kenden” verklaart onderzoeker Gianasso in Egypte.


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

HARS EN PIGMENTEN